Werkwijze

De zoektocht naar een geschikte gastouder kan best lastig zijn. Ik vind het belangrijk dat er een goede klik is en dat u het gevoel heeft dat uw kind de zorg en aandacht krijgt die hij/zij verdient. Ieder kind is uniek en ieder kind zal daardoor andere zorg en aandacht nodig hebben. Deze zorgwensen bespreken we uiteraard van te voren met elkaar, net als het type voeding, eventuele allergieën en het slaapritme.

Je wordt niet zomaar gastouder

Alle professionele gastouders zijn gediplomeerd en voldoen aan de door de overheid en GGD vastgestelde eisen op het gebied van opleiding, hygiëne en veiligheid. Denk hierbij aan de kindvriendelijkheid in huis, voldoende speelgoed aanwezig, veiligheid stopcontacten, schoonmaakartikelen die goed opgeborgen zijn, et cetera.

Jaarlijkse controle

De GGD controleert ieder jaar of de gastouder en de locatie nog voldoen aan de eisen voor kinderopvang. De resultaten hiervan zijn te vinden in het GGD rapport. Gastouders die voldoen aan de door de GGZ gestelde eisen staan ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Dit is sinds 1 januari 2011 ook nodig om als vraagouders in aanmerking te komen voor tegemoetkoming kinderopvangtoeslag. Meer informatie hierover kunt u vinden op deze site

Mijn diploma’s:

EHBO voor gastouders
Medewerker Maatschappelijke Zorg niveau 4 (niveau 2 is vereist)

voor meer informatie

Bel 0647888367

Top